Att göra i och omkring Spjutsbygd

Förutom att njuta av naturen, klappa fåren och hitta något kul evenemang i kalendern finns det en hel del att göra i och omkring Spjutsbygd.

Bada

Stengölen

I Spjutsbygd hittar du insjön Stengölen där Rödeby Norra Hembygdsförening har anlagt en sandstrand. Stengölen är perfekta stället för ett kvällsdopp eller om du vill ta det lugnt och grilla en kväll. Visa badplatsen på karta (Hitta.se).

Stora Alljungen

En liten bit norr om Spjutsbygd hittar du en större badplats med sandstrand, bryggor och vattenrutschbana. Intill hittar du lekplats, minigolfbana, fotbolls-och volleybollplan, camping m.m. Läs gärna mer på Stensjö Camping’s hemsida. Visa badplatsen på karta (Hitta.se).

Karlskrona skärgård

Är du sugen på havet kan vi tipsa om Karlskrona skärgård, en helt underbar natur med många badplatser. In till Karlskrona är det ungefär 2 mil så det är inte så långt. Det finns bad både i centrala Karlskrona och längre ut i skärgården. Ta gärna en titt på Badkartan.se och hitta ditt ställe.

Spela golf

Bergagårdens Pay & Play

I Rödeby, ca 8 km söder om Spjutsbygd, hittar du golfbanan Bergagården där du kan köra s.k. Pay&Play. För att hitta dit, se gärna kartan på hitta.se eller hör av dig till dem på 0455-40109.

Nicklastorp golfklubb

Fullfjädrad golfklubb utanför Nättraby, ca 15 km från Spjutsbygd. Här kan du köpa greenfeebiljetter och spela golf. För mer infomration och vägbeskrivning, se golfklubbens hemsida.

Vandra

I Karlskrona finns det över 25 mil vandrings- och motionsleder, bland annat Blekingeleden som går från Skåne i sydväst, genom Blekinge och sedan vidare till Småland i nordost. För kartor och information, se gärna kommunens hemsida.

Blomstergård

Utanför Eringsboda,ca 35 km nordväst om Spjutsbygd, hittar du en underbart vacker blomstergård med en av Sveriges vackraste trädgårdar med porlande bäckar och brusande vattenfall. För vägbeskrivning, se Google Maps och för mer information, se blomstergårdens hemsida.

Museum

Marinmuseum

Minsveparen Bremön

Minsveparen Bremön, Källa: http://www.marinmuseum.se

Karlskrona, med sitt unika och militärt viktiga läge, är en stad med mycket marinhistoria. I stadens marinmuseum, med anor från 1752, kan du uppleva den svenska marinens historia med bland annat modellkammare, undervattenstunnel, fartyg och ubåtar. Läs gärna mer på Marinmuseum.se eller se vart det ligger med hjälp av Google maps.

Bilmuseum/Porslinsmuseum

Vi har turen att ha huvudkontoret för nordens största motorförlag, Albinsson&Sjöberg, mitt inne i Karlskrona centrum. Förutom att ge ut tidningarna Bilsport, Nostalgica m.fl. har de även två museum du kan besöka – Bilmuseum och Porslinsmusen.

Tycker du om gamla bilar är det helt klart värt ett besök! Läs gärna mer på hemsidan för museerna.

The Kulenovic Collection

The Kulenovic Collection är ett museum med privat samling målerikonst och skulpturer. En av de mest kända konstnärerna du får uppleva är Leonardo da Vinci. Museet ligger i den vackra borggården på Stortorget i centrala Karlskrona. Läs gärna med på museets hemsida.

Länkar

Vill du tipsa om fler aktiviteter och smultronställen som borde vara med? Kontakta oss gärna.