Bondfrun Ulla

Bondfrun UllaUlla är den typiska bondfrun som kan berätta om hur livet är på landet för och nu, samt hur det är att som vuxen lära sig om hur ett lantbruk fungerar.

Fram till september 2011 engagerade sig Ulla mycket i gårdens verksamhet. Genom sina kreativa idéer utvecklade hon tillsammans med att göra Lennarth gården från att ha varit en sovande törnrosagård till en öppen verksamhet.

Fokus har varit kravcertifierad uppfödning av lamm genom att lyfta fram matkulturen, hantverket och företagandet på landsbygden.

Genom sitt brinnande intresse så engagerade sig Ulla och Lennarth i olika föreningar och var med och bildade föreningen Smakupplevelse Blekinge. Föreningen skulle bidra till ett öppet kreativt Blekinge med fokus på mat- och upplevelseföretag i ett gemensamt nätverk. Många var de som kontaktade Ulla och ville ha tips om hur hon och Lennarth hade hittat ut genom snåriga regelverk och vad som behövdes för att starta med ett företag, framförallt med inriktning på djurproduktion.

När dåvarande landsbygdsminister Eskil Erlandsson C (2010) bestämde att varje landskap skulle ha en Matlandetambassadör för att nå målet “Sverige det nya matlandet” föll valet på Ulla. Motiveringen var att hon genom sin kreativitet lyckas motivera flera i sin omgivning till att engagera sig samt att våga starta företag.

Ulla var engagerad i flertalet föreningar och nätverk så som bl.a:

Förutom verksamheten kring gården var Ulla heltidsarbetande utanför gården, ett arbete där hon även fick utlopp för sin kreativa och coachande sida.

Tyvärr råkade Ulla ut för en olycka i fårhagen sept-11 i samband med att hon klippte klövar på en tacka som var lite för “kittlig” och ville annat. Hon fick en bestående skada måste lett till att Ulla tyvärr fick trappa ned och idag har hon mer fokus på den dagliga.

Nu är det 2021 och det har gått 10 år sedan olyckan. Ulla har hunnit bli en glad pensionär som gärna lägger mer tid på gården. 

Vill du veta mer om lammskinn och styckdetaljerna i gårdsbutiken är du välkommen att höra av dig till Ulla på 0708-143445