Vallhunden Elise, vår underbara hund, som tyvärr åkt till Nangijala.

Vallhunden Elise

Jag är en Bordercollie och heter Elise och fick nöjet att vara vallhund på gården under 7,5 års tid, sen blev jag hastigt sjuk och dog den 14 maj-16.

Jag finns nu i Nangijala och även om jag inte kan vara med å valla fåren finns jag med i gårdens atmosfär genom alla goa minnen.

Jag kom till gården när jag var fyra år gammal. Min förra matte Jenny och husse Fredrik som jag bodde hos sedan jag var 8 veckor säger att jag är helt underbar hund och är bra på att valla med!

De tycker också jag är ganska lätt att träna och jobba med. Jag har fin djurkänsla och är en trevlig och social hund som är van att bo inne men kan också vistas i hundgård. Jag förstör inte hemma och är lydig att ha lös på promenader. Jag har jobbat med flockar på allt från 3 djur till ca 70. Är tävlad lite grann samt har hjälpt en granne att flytta flockar till och från bete.

Jag kan också berätta att jag 2008 tävlade i agility klass 3 samt hoppklass 3. Jag har även startat några IK 1 med ett andra pris som bästa resultat. De säger att jag är helt klart den bästa hund de har vallat med. Jag har bra pondus och tryck på djuren.