Nu säljer vi våra fina kossor…

Highland cattle

Highland cattle

Vi har sedan 2003 haft en Highland-Cattlebesättning. Det har varit mysigt och roligt att se dem ute i hagarna där de ätit gräs, buskar och småträd. I början hade vi endast tre kor och en kalv som föddes i maj-03, men efter något år tyckte vi och även de att det behövdes en tjur. Vi köpte in avelstjuren Akibus som enligt stamtavlan har anor från USA. Våren -07 föddes de första kalvarna. Det var mysigt att se dem leka och busa omkring i beteshagen. I år har tre av våra fyra kossor kalvat. Den fjärde kossan kan vara betäckt lite senare.

Ni som tidigare varit inne och läst om oss på vår hemsida vet ju att vi -06 byggde ny lagård för att satsa stort på lamm- och fårnäring. Vi har efter två säsonger nu insett att det har blivit för mycket av det goda och väljer därför idag att mer fokusera på lammuppfödningen. Så efter många funderingar och beslutsvåndor har vi nu bestämt oss för att sälja vår Highland-Cattlebesättning med fyra kossor, en kviga f–07, tre kalvar f.-08 samt avelstjuren Akibus f.-05.

Besättningen är ekologisk uppfödd och BVD-fri.

Vi har sedan-03 då vi köpte in besättningen inte haft några problem med dem.

Tjuren Ackibus

Tjuren Ackibus

Här är tjuren Ferdinand…öhhh… Ackibus menar jag.

Han är nyfiken och social och trivs med alla sina kossor och kalvar.

Du som är intresserad kontakta Lennarth på telefon 0733-74 30 20 eller Ulla på tel 0708-14 34 45. Du kan också skicka ett mail till oss.

This entry was posted in Uncategorized by admin. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.